Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Uspešno izpeljali prvi dan odprtih vrat

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

25. februar 2014

Uspešno izpeljali prvi dan odprtih vrat

Zapisano pod Novice

Danes smo prvič organizirali dan odprtih vrat. Hvala vsem, ki ste prišli. Mi smo se v vaši družbi počutili odlično!

Ljubljanske mlekarne smo prvič v svoji zgodovini za splošno javnost organizirale dan odprtih vrat. Na sedežu družbe v Ljubljani smo sprejeli nekaj več kot 240 obiskovalcev.

Na začetku našega srečanja smo jim pokazali kratki predstavitveni film, nato pa jih peljali na ogled proizvodnje. Najprej smo jim pokazali postopek sprejema naše osnovne surovine, t. j. surovega mleka v mlekarne. Takrat se mlekarne prvič srečamo s to osnovno surovino, ki jo odkupujemo iz več kot 2400 kmetij iz vse Slovenije, nekaj malega pa tudi na tujih trgih. Preden mleko sprejmemo, preverimo ali je sploh ustrezno za sprejem v mlekarno. Če ustreza standardom ga sprejmemo, pri čemer skrbno ločimo domače od tujega mleka. Slednjega uporabljamo pri izdelavi izdelkov, ki jih izvažamo, domačega pa za izdelavo med drugim tudi priljubljenega Alpskega mleka, ki nastaja v obratu za izdelavo trajnih izdelkov. Tja je pot vodila tudi naše obiskovalce, ki so bili nad videnim navdušeni. Obrat je bil namreč v celoti prenovljen pred dvema letoma in velja za enega najsodobnejših v Evropi. 


Ob zaključku obiska smo obiskovalce pogostili še s toplim kakavom in pestro paleto jogurtov iz naše ponudbe, odgovorili na različna vprašanja in se poslovili do prihodnjega dneva odprtih vrat.

Hvala vsem, ki ste prišli. Mi smo se v vaši družbi počutili odlično!

Foto: Matej Kolaković

Vsi članki