Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Tradicionalni slovenski zajtrk

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

10. november 2014

Tradicionalni slovenski zajtrk

Zapisano pod Novice

Pridružili smo se vseslovenski akciji.

V petek, 21. novembra 2014, bomo v Sloveniji že tretjič obeleževali dan slovenske hrane. Oskrba s kakovostno hrano iz lokalnega okolja je vse bolj pomembna, zato vabimo vse ljudi, da si ta dan privoščite tradicionalni slovenski zajtrk.

Črni kruh, maslo, med, jabolko ali hruško in kozarec mleka bodo na ta dan postregli po 828 slovenskih osnovnih šolah in 707 vrtcih, ki jih skupaj obiskuje kar 268.074 otrok, vzgojiteljev in učiteljev. Gre za živila, ki prijahajo iz lokalnega okolja in od domačih, slovenskih proizvajalcev.

Akciji se enako kot vsa leta doslej pridružujemo tudi Ljubljanske mlekarne. Osnovne šole in vrtci so pri nas na leto doslej odkupili približno 34.000 litrov mleka in 1,4 tone masla. Tudi letos načrtujemo podobne količine omenjenih izdelkov, izdelanih iz 100-odstotno slovenskega mleka.

Vsi članki