Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Super hrana ali super oglas?

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

9. julij 2014

Super hrana ali super oglas?

Zapisano pod Novice

Res lahko uresničijo to kar obljubljajo?  V poletni izdaji našega časopisa preberite o izdelkih s funkcionalnimi dodatki.

Res lahko uresničijo to kar obljubljajo?  V poletni izdaji našega časopisa preberite o izdelkih s funkcionalnimi dodatki. 

Razmah trga funkcionalnih živil je v Evropi opaziti v zadnjih petnajstih letih. Gre za živila, ki so obogatena z vitamini, minerali, omega 3 maščobnimi kislinami, probiotičnimi bakterijami in drugimi dodatki, ki izboljšajo hranilno vrednost živil. Čeprav so takšni izdelki na trgu prisotni že dolgo, se veliko ljudi sprašuje ali je tovrstne izdelke sploh treba uživati, ali res lahko uresničijo tisto, kar obljubljajo, kako je z zapisovanje obljub ( t. i. prehranskih in zdravstvenih trditev) na živila. Našteta vprašanja smo postavili v središče tokratne izdaje Mlekarskih novic (na straneh 2, 3, 5 in 6), odgovore na vprašanja pa poiskali pri različnih strokovnjakih in za mnenje povprašali tudi potrošnike.

Dotaknili smo se tudi drugih aktualnih tem: z Anito Ogulin, sekretarko Zveze prijateljev mladine (ZPM) Moste-Polje smo se pogovarjali o stiskah ljudi, ki so se znašli na dnu naše družbe. Na Dnevu odprtih vrat Ljubljanskih mlekarn smo med obiskovalci izbrskali različne informacije, ki o mleku in mlečnih izdelkih krožijo med ljudmi ter zapisali resnice in zmote. To in še marsikaj zanimivega preberite v poletni izdaji Mlekarskih novic.

 

Za branje kliknite na sliko.

 

Vsi članki