Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Silkar z doMUšljijo opremil jogurte Mu

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

14. julij 2015

besedilo in foto: Maja Kalan, slike: Vladimir Leben

Silkar z doMUšljijo opremil jogurte Mu

Zapisano pod Novice, Mu, jogurt, slikar

Vladimir Leben je zvest živalim, pa tudi one ga ne razočarajo z življenjskimi zgodbami. Za projekt doMUšljija je umetnik narisal štiri krave, ki se smehljajo z jogurtov Mu. 

Slikar Vladimir Leben je v umetnosti zvest živalim, pa tudi one ga ne razočarajo z življenjskimi zgodbami. »Živali slikam, ker so lepe, raznolike, niso obremenjujoče, ponujajo veliko vsebin, hkrati pa so likovno zanimive. Včasih kaj preberem v časopisu, tako sem na primer izvedel, da so v Indiji zaprli goloba, ker je obtožen vohunjenja. Moja naslednja slika bo verjetno zaporniški golob,« se nasmehne in doda, da ni nujno, da gre samo za lepe slike.

»Lahko so kritične, smešne, vendar z njimi nočem težiti. Tako sem slikal plešoče medvede, ki jih pravzaprav zelo mučijo, hoditi morajo po žerjavici. Narisal sem jih kot disko medvede, na žuru, kako plešejo breakdance,« razlaga slikar, ki je vdihnil življenje tudi nekaterim animiranim likom. V slikarstvu najpogosteje uporablja olje, občasno akril ali oglje, ilustracije pa so digitalne. Pri tem poudarja, da so liki kljub temu narisani ročno, toda z elektronskim svinčnikom na elektronski tablici.

Image #0

Pri DoMUšljiji veliko umetniške svobode

Za projekt DoMUšljija, omejeno serijo jogurtov Mu iz Ljubljanskih mlekarn, je narisal štiri krave, ki bodo s polic mukale v poletnem času. »Pri kravah sem imel veliko svobode, iskali so mene, takšnega, kot sem, saj se pri projektu predstavljam tudi sam kot avtor, ne le moje krave,« še pravi Leben. Več o projektu in natečaju si lahko preberete na spletni strani http://domusljija.l-m.si.

Image #0

Vsi članki