Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Promenada zaživela v vsem svojem sijaju

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

20. september 2014

Promenada zaživela v vsem svojem sijaju

Zapisano pod Novice

Danes smo v duhu svoje zaveze k tradiciji obudili spomin na nekoč priljubljeno navado meščanov, promenado in ljubljansko mestno središče ovili v belo barvo.

Danes smo v duhu svoje zaveze k tradiciji obudili spomin na nekoč priljubljeno navado meščanov, promenado. V belo barvo ovito ljubljansko mestno središče je utripalo v znamenju spoštovanja preteklih družabnih srečevanj, spominov na arhitekturno preteklost mesta in pokušanja mlečnih izdelkov Ljubljanskih mlekarn. Z mestom že dolga desetletja delimo skupno preteklost, saj smo se razvijali0 skupaj z njegovimi družbenimi spremembami.  

Cvetana Rijavec, predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn, je povedala: »Ljubljano in Ljubljanske mlekarne povezuje skupna tradicija; kot se je razvijalo mesto in njegova arhitektura, tako smo se z mestom skozi čas razvijali tudi mi. Ustvarjali smo nove trende in uvajali nove tehnologije ter skozi desetletja našega obstoja postali del mestnega utripa. Marsikdo se še spomni starodavnega načina razvažanja mleka s prikolicami, prvih okusov naših sladoledov in ostalih izdelkov, ki so postali del našega vsakodnevnega življenja. Izhajajoč iz tradicije smo se odločili vsaj za en dan obuditi družaben običaj nekdanje Ljubljane in povabiti obiskovalce na sprehod po promenadi. Ne nazadnje je bila promenada tudi prostor za posel sladoledarjev. Tako smo tudi mi danes, poleg ostalega, ponudili obiskovalcem naše odlične sladolede.« 

Četudi se na promenadi, ki je potekala v času med francosko revolucijo in drugo svetovno vojno, ni zvrstilo toliko nastopajočih, kot se jih je na različnih odrih prikazalo danes, pa je bila starodavna promenada pomemben prostor za vsakodnevno druženje, sprehajanje in tudi razkazovanje imenitnih oblačil obiskovalcev vseh stanu. Dame so obvezno nosile klobuk, gospodje pa sprehajalno palico.

Takrat so koncerti potekali v nedeljo v paviljonu v parku Zvezda, mi pa smo današnje koncertno vzdušje popeljali korak naprej in pripravili štiri glasbene odre, na katerih so nastopali Neisha, Severa in Gal Gjurin, Eskobarsi in Stari mački.

Obiskovalci so se po promenadi pomikali med številnimi živo-pisanimi uličnimi artisti, gledališkimi predstavami za vse generacije, si ogledali razstavo Ljubljanske mlekarne, kot so bile nekoč, se pozdravljali, pomenkovali in koketirali z lepšimi polovicami. 

Posebno mesto si je današnji promenadi izboril tudi originalen ljubljanski tramvaj iz leta 1947, ki smo ga ob tej priložnosti uporabili za kulinaričen kotiček. Iz njega smo ponujali dobrote izpod rok Nacionalne mladinske kuharske reprezentance. Marsikateri gospodje in gospe so z navdušenjem pripovedovali o dobrih starih časih, ko jih je tramvaj popeljal v službo ali šolo in bil pomemben del njihovega vsakdanjega življenja.

Če so nekoč obiskovalci po končani promenadi zavili v katero izmed ljubljanskih gostiln ali mlečnih restavracij, danes ni bilo nič drugače; konec koncev je nekaj najlepšega, če lahko sobotne popoldneve izkoristimo za prijetno druženje s prijatelji in našimi ljubljenimi. 

Vsi članki