Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Pika in Greta ustvarili risbici za Alpsko mleko

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

2. februar 2017

Pika in Greta ustvarili risbici za Alpsko mleko

Zapisano pod Novice, Alpsko, mleko, natečaj

Mladi umetnici Pika Pirmanšek in Greta Rihtar sta zmagovalki natečaja Praznujemo z mlekom. Njuni ilustraciji bosta v pomladnih mesecih krasili embalažo najbolj priljubljenega slovenskega trajnega mleka.

Ljubljanske mlekarne smo lani dopolnile 60 let delovanja in ob tem pripravile likovni natečaj Praznujemo z mlekom. Otroke iz slovenskih vrtcev in osnovnih šol smo povabili k ustvarjanju risbic na temo praznovanja, ki bodo letos posebej počastile še eno veliko obletnico: 50 let blagovne znamke Alpsko mleko.

Na natečaju je sodelovalo 57 osnovnih šol in vrtcev, med številnimi izvirnimi stvaritvami pa je strokovna žirija izbrala po tri najboljše v dveh starostnih skupinah: otroci do 9. leta starosti in otroci od 4. do 9. razreda osnovne šole.

Zmagovalki natečaja sta 5-letna Pika Pirmanšek (na naslovni fotografiji) iz vrtca Litija ter Greta Rihtar (fotografija spodaj), učenka 8. razreda Osnovne šole Miška Kranjca iz Ljubljane. Njuni ilustraciji bosta v začetku pomladi upodobljeni na embalaži Alpskega mleka. Poleg prvouvrščenih del bo v atriju Mestnega muzeja Ljubljana do 9. februarja na ogled razstava skupno kar 70 izbranih risbic natečaja Praznujemo z mlekom.

Image #0

»Mladi mojstri so pri ustvarjanju uporabljali različne tehnike, od svinčnikov, barvic, flomastrov, do temper in vodenih barv, pa tudi kolažev. Na risbicah prevladujeta predvsem modra in zelena barva, ki ju morda podzavestno evocirata ravno barvi embalaže Alpskega mleka in logotip Ljubljanskih mlekarn,« je ob razglasitvi zmagovalcev v Mestnem muzeju Ljubljana dejal Dubravko Baumgartner, akademski slikar in kustos Galerije Grad Lendava.

Image #0

»Alpsko mleko je mleko vseh generacij, z njim smo zrasli sodelavci Ljubljanskih mlekarn, z njim ste zrasli starši in mentorji, z njim še danes rastejo naši mladi umetniki. Soustvarjanje podobe tako popularnih znamk, kot je Alpsko mleko, te še dodatno približa srcem vseh generacij naših zvestih uporabnikov. Veseli smo, da lahko ustvarjene risbe pomagamo ne le razstaviti v muzeju, ampak na inovativen način razširiti po slovenskih domovih,« pa je udeležencem dogodka povedal Tomaž Žnidarič, predsednik uprave Ljubljanskih mlekarn.

Image #0

Vsi članki