Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Ohraniti sodelovanje z lokalnimi dobavitelji mleka

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

14. junij 2013

Ohraniti sodelovanje z lokalnimi dobavitelji mleka

Zapisano pod Novice

Sedmič smo se srečali z dobavitelji mleka, jim podelili priznanja in sporočili, da bomo kljub spremembi lastniške strukture ohranili tradicijo odkupovanja mleka od slovenskih pridelovalcev.

Na Polici pri Naklem smo organizirali 7. srečanje z dobavitelji mleka, na katerem smo podelili priznanja  proizvajalcem, ki v mlekarne oddajo največ mleka, in tistim, ki so v mlekarne oddajali najbolj kakovostno mleko. Ob tej priložnosti smo tudi sporočili, da bomo kljub spremembi lastniške strukture ohranili tradicijo odkupovanja mleka od slovenskih pridelovalcev. Že več let še namreč trudimo, da bi s svojimi dobavitelji mleka ohranjali dobre odnose. Samo lani smo namreč od 2400 proizvajalcev z območja 41 slovenskih kmetijskih zadrug odkupile 183 milijonov litrov mleka in ga predelale različne mlečne izdelke.

»Lani smo v celoti izpolnili eno od svojih poslanstev: po vsej Sloveniji smo vsak dan prevzemali in odkupovali mleko. Skupaj smo ga odkupili 183 milijonov litrov, s kakovostjo na najvišji ravni. V vmesnem času so Ljubljanske mlekarne dobile tudi novega lastnika. Skupaj z našimi dobavitelji mleka smo vstopili na novo pot, na kateri si bomo prizadevali in vlagali še večje napore v ohranjanje dolgoročnih in kakovostnih poslovnih odnosov s slovenskimi proizvajalci mleka, vse s ciljem obojestranskega napredka in razvoja. Dimenzije novega poslovnega okolja nam namreč zagotavljajo stabilno in trajno nadaljevanje skupnega poslovnega popotovanja,« je v svojem nagovoru povedal Slavko Peklaj, izvršni direktor za nabavo v Ljubljanskih mlekarnah.

Za njim je goste nagovorila še Cvetana Rijavec, predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn: »Za Ljubljanske mlekarne se je letos spomladi zaključil dolgotrajen proces prodaje družbe. S prevzemom smo postali član velikega francoskega družinskega podjetja Skupine Lactalis. Pričakujem, da bodo novi lastniki uresničili napovedi in bodo Ljubljanske mlekarne razvijali naprej in s tem še dodatno utrdili položaj Ljubljanskih mlekarn kot največjega odkupovalca surovega mleka ter ponudnika mleka in mlečnih izdelkov v Sloveniji. Področje odkupa mleka je namreč eden izmed temeljnih stebrov poslovanja Skupine Lactalis, znotraj katerega posebno pozornost namenja odkupu mleka lokalnih dobaviteljev

V uradnem delu srečanja so proizvajalcem, enako kot vsa leta doslej, podelili še priznanja.

Proizvajalci, ki so v kvotnem letu 2012/2013 v mlekarne oddali največ mleka:
1. Romana in Anton Koren iz Brestanice: 998.699  litrov,
2. Jernej Strašek iz Straže pri Novem mestu: 935.790  litrov,
3. Franc Pleteršek iz Starš: 858.065  litrov.

Proizvajalci, ki so v kvotnem letu 2012/2013 v mlekarne oddali najbolj kakovostno mleko:
1. Zlatka Rihter iz Gornjega grada,
2. Ivan Lep iz Selnice ob Dravi,
3. Franc Trebušak iz Čemšenika.

Vsem proivajalcem iskreno čestitamo in si želimo, da bi tudi v prihodnjih letih uspešno sodelovali!

Vsi članki