Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Mu Smoothie – najbolj inovativno živilo leta 2016

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

29. januar 2016

Mu Smoothie – najbolj inovativno živilo leta 2016

Zapisano pod Novice, inovativnost, smoothie

Inštitut za nutricionistiko je predstavil šest najbolj inovativnih živil v letu 2016, med katera se je uvrstil Mu Smoothie in tako prejel nagrado za inovativnost v skupini mlečnih izdelkov. Na razpisu je sodelovalo 43 različnih živil, izbor pa je opravila strokovna skupina, katere ocenjevanje je v prvi vrsti temeljilo na vrednotenju prehranske sestave živil. Da bi se izognili subjektivnim ocenam strokovnjakov, so uporabili posebno znanstveno metodo profiliranja, ki živila razvrsti glede na to, kako zdrava so. Projekt, ki ga finančno podpira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, želi potrošnikom približati izstopajoča nova živila na trgu, hkrati pa spodbuditi inovativnost živilske industrije.

Mu Smoothie po ocenah strokovnjakov Inštituta za nutricionistiko odlikujeta skrbna priprava in visok delež sadja. Ker vsebuje izključno naravne arome, navdušuje s polnim sadnim okusom in ob uživanju v ustih začutimo sočne sadne delce, velja za zdrav in hranljiv obrok za vso družino.

Poleg Ljubljanskih mlekarn so nagrade prejeli še Spar Slovenija za pirin kruh s kostanjem, Jata Emona za Enemon pšenični otrobi z ajdo, Pekarna Pečjak za sušene testenine Pure, Engrotuš ter Sastela za slovensko potico iz linije Slovenske dobrote in Eta za linijo predpakiranih svežih vrtnin Grunt. Mu Smoothie je tako nasledil lanskega nagrajenca med mlečnimi izdelki, ki je prav tako prišel iz Ljubljanskih mlekarn: jogurt Mu Extra.

 

Vsi članki