Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Med dobavitelji mleka kar dva z oddano količino več kot milijon litrov

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

29. junij 2017

Med dobavitelji mleka kar dva z oddano količino več kot milijon litrov

Zapisano pod Novice

13. junija so se v Zgornji Polskavi na tradicionalnem letnem srečanju zbrali dobavitelji mleka Ljubljanskih mlekarn, kjer so najboljšim predali priznanja.

Po lanskoletnem počasnem okrevanju po mlečni krizi se je v drugi polovici leta globalna proizvodnja mleka začela zniževati in cene surovega mleka so se začele obračati navzgor, čemur pa cene na prodajnih policah niso sledile. Vendar Ljubljanske mlekarne z vrsto izvedenih ukrepov, prodajnimi aktivnostmi, z inovativnostjo in razvojem novih izdelkov uspevajo izdelke plasirati na tuje trge, na katere jim lažji dostop omogoča članstvo v skupini Lactalis.To je tudi eden glavnih razlogov, da odkup mleka v zadnjih dveh letih povečujejo.

»Tako smo v  letu 2016 od 50 slovenskih kmetijskih zadrug in dobaviteljev mleka odkupili nekaj več kot 189 milijonov litrov domačega mleka, kar pomeni 5,5 odstotno povečanje odkupa v primerjavi z letom poprej. Letos bo ta številka zagotovo večja in ocene v napovedih do konca leta kažejo na odkup mleka preko 200 milijonov litrov,« je povedal Anton Jakljevič, direktor Odkupa mleka.

Tudi letos so najboljše dobavitelje nagradili. Pri priznanjih za dobavitelje, ki so v lanskem kvotnem letu Ljubljanskim mlekarnam predali največje količine mleka, sta kar prva dva presegla količino milijon litrov mleka.

Priznanja za največjo količino oddanega mleka so prejeli:
   1. mesto: Jernej Strašek iz Straže pri Novem mestu
   2. mesto: Rok Curhalek iz Dobove
   3. mesto: Vinko Bogovič iz Leskovca pri Krškem

Priznanja za najbolj kakovostno mleko so prejeli:
  1. mesto: Milan Kelšin iz Žužemberka
  2. mesto: Boštjan Kmetič iz Podkuma
  3. mesto: Martina Satler iz Maribora

Srečanje je potekalo v luči letošnjih jubilejev, o čemer je v svojem govoru spregovoril Tomaž Žnidarič, direktor družbe: »Leto 2017 lahko označimo za leto obletnic in tudi leto prelomnic: naša najmočnejša blagovna znamka Alpsko mleko praznuje 50 let,  Ljubljanske mlekarne bomo prvič odkupile več kot 200 milijonov litrov izključno slovenskega mleka in prvič bomo več kot polovico svoje proizvodnje prodali v tujino. In vse to ne bi bilo možno brez vas, naših dolgoletnih partnerjev.«

Vsi članki