Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Jogurti Mu extra, inovacija leta 2015

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

11. februar 2015

Jogurti Mu extra, inovacija leta 2015

Zapisano pod Novice

Inštitut za nutricionisitiko je danes predstavil najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji. Mednje je uvrstil tudi jogurte Mu Extra.

Inštitut za nutricionisitiko je danes predstavil najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji. Mednje je uvrstil tudi jogurte Mu Extra.

Izbrana živila po konkurenčnosti, kreativnosti ter prehranski sestavi v svoji skupini izstopajo od ostalih in dokazujejo, da se slovenski proizvajalci živil trudijo potrošniku ponuditi izboljšana, kakovostna in zdravju koristna živila.  Poleg jogurtov Mu extra so to še: 

  • Pivovarna Union za pijačo Nula malina,
  • Mercator in Pekarna Grosuplje za Pirin polnozrnat kruh, 
  • Žito za Koruzni toast, 
  • Engrotuš in Fine Culinar za Skutine štruklje iz tatarske ajde ter 
  • Valens Int. za prehransko dopolnilo z vitaminom D v obliki ustnega pršila.

Izbor je potekal v okviru Razpisa za najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji, za katera so pobude lahko podali tako potrošniki kot proizvajalci. Na razpis je prispelo 52 predlogov, med katerimi so nato izbrali najboljša živila v posameznih kategorijah. Pri ocenjevanju so v prvi vrsti upoštevali prehransko sestavo živil, saj so s projektom želeli spodbuditi ponudbo živil, ki so še posebej koristna za zdravje. V nadaljevanju so bili pri izboru upoštevani še drugi vidiki inovativnosti, med drugim prijaznost potrošniku, posebnosti pri proizvodnji in pakiranju.

Jogurte Mu Extra so na razpis prijavili potrošniki in ne Ljubljanske mlekarne, kar ima za nas še večjo težo in je hkrati potrditev in spodbuda, da izdelujemo odlične in inovativne izdelke.

Podrobnejše informacije so na voljo TUKAJ.

Vsi članki