Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Ego quark je inovacija leta

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

24. februar 2017

Ego quark je inovacija leta

Zapisano pod Novice

V družbi najbolj inovativnih živil je že tretji izdelek Ljubljanskih mlekarn. 

Inštitut za nutricionistiko je 17. februarja razglasil šest zmagovalcev izbora najbolj inovativnih živil za leto 2017. Približno polovico izmed kar 47 prispelih predlogov so podali potrošniki, drugo polovico pa proizvajalci. Laskavi naslov Inovacije leta je v skupini visoko-beljakovinskih živil prejel Ego quark. »Vrednotenje inovativnosti prijavljenih živil temelji na prehranski sestavi živil. Da bi se izognili subjektivnemu ocenjevanju, smo se tudi pri letošnjem izboru poslužili uporabe uveljavljenega modela za profiliranje živil. Gre za posebno znanstveno metodo, ki glede na sestavo posameznemu živilu pripiše oceno, na osnovi katere ga lahko razvrstimo med manj oziroma bolj zdrava živila. Od skupaj prejetih 47 predlaganih živil slaba tretjina ni dosegla ocene za ožji izbor, med preostalimi pa smo poleg dosežene ocene profiliranja upoštevali še druge vidike inovativnosti. Izbrali smo šest živil, ki so v svojih kategorijah izstopala, dodatno pa smo podelili tudi posebno nagrado za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil,« je povedala doc. dr. Anita Kušar z Inštituta za nutricionistiko.

 Image #0

Nagrade so poleg Ego quarka prejeli še:
• Spar Slovenija za ječmenov hlebček,
• podjetje Avokado za linijo izdelkov »I like tofu«,
• Žito za pirino vlečeno testo,
• Mlekarna Planika Kobarid za EKO jogurt s konopljinim oljem,
• Nutrisslim za žita za zajtrk BIO body cleanse muesli.

Posebna nagrada za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil je bila podeljena podjetju KMG Panorganic za linijo predpakiranih svežih solat in zelišč Živa.

Ego quark je že tretji izdelek Ljubljanskih mlekarn, ki se je uvrstil v družbo najbolj inovativnih živil: leta 2015 so to postali jogurti Mu Extra, lani pa MU Smoothie

 

Vsi članki