Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Družini prijazni

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

13. december 2013

Družini prijazni

Zapisano pod Novice

Kot prvi iz živilsko-predelovalne industrije v Sloveniji smo prejeli polni certifikat Družini prijazno podjetje.

Kot prvi iz živilsko-predelovalne industrije v Sloveniji smo prejeli polni certifikat Družini prijazno podjetje.

 

Certifikate je na včerajšnji slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu podelila nevladna organizacija Ekvilib inštitut, v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Nosilec projekta v Sloveniji je 26 podjetjem podelil osnovne certifikate, 8 podjetjem pa polni certifikat, med njimi tudi naši mlekarni. V našem imenu sta ga sprejeli Barbara Dornik, pooblaščenka za usklajevanje dela in družine in Sara Wagner, koordinatorka projekta Družini prijazno podjetje (levo na fotografiji).

 

20 aktivnosti

Polni certifikat smo prejeli  po uspešnem implementiranju aktivnostih za lažje usklajevanje dela in družine, ki smo jih izvajali vse od leta 2010. S prejemom polnega certifikata smo se zavezali, da bomo v prihodnjih treh letih k obstoječim vpeljali še nekaj novih aktivnosti in nadgradili nekatere, ki jih že imamo. Skupaj jih bomo izvajali 20, med katerimi so:

  • otroški časovni bonus – prost delovni dan na prvi šolski dan za starše prvošolcev, za uvajanje otroka v vrtec in za udeležbo na otrokovi podelitvi diplomskega, magistrskega ali doktorskega naziva,
  • dnevi družin – dan odprtih vrat za družine zaposlenih,
  • novoletno obdarovanje otrok s prihodom dedka Mraza,
  • dodatni dnevi odsotnosti z nadomestilom plače zaradi izrednih družinskih razlogov - oskrbe starša ali druge starejše osebe,
  • brezplačno in anonimno psihološko svetovanje in pomoč za zaposlene in številne druge.

Zaveza zaposlenim

Pridobitev tega potrdila za nas pomeni utrjevanje družbene odgovornosti kot pomembne vrednote podjetja, zavezo do sodelavcev, da jim bomo po svojih zmožnostih pomagali pri vzpostavljanju ravnovesja med poslovnim in zasebnim življenjem, hkrati pa tudi prizadevanje za krepitev ugleda mlekarn med zaposlenimi, poslovnimi partnerji in širšo družbo.

 

Pomembno je namreč, kot je na podelitvi certifikatov povedal Aleš Kranjc Kušlan, vodja certificiranja Družini prijazno podjetje, da »se v današnjih dneh, ko je celotna Slovenija v »stresu«, spomnimo, kaj povzroča stres. To je vedno neka vrsta neravnovesja, in odprava stresa je vedno postavljanje nazaj v ravnovesje. Lahko rečem, da certifikat Družini prijazno podjetje počne prav to – išče ravnovesje na več ravneh – med poklicnim in zasebnim življenjem, med skrbjo za zaposlene in pritiski poslovnega okolja, med pritiski kapitala in etičnimi vrednotami. In ne nazadnje, vseskozi si postavlja vprašanje, kako postaviti človečnost v središče družbenega razvoja - naloga vseh nas pa je, da iščemo in najdemo prave odgovore.« 

 

Veseli smo, da smo v družbi 160 slovenskih podjetij, z več kot 60 000 zaposlenimi, ki menijo, da sta uspešna kariera in družina združljivi in se ne lahko dopolnjujeta.

 

Fotografije: Janez Platiše

Vsi članki