Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Bela Ljubljana

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

16. september 2014

Bela Ljubljana

Zapisano pod Novice

V soboto, 20. septembra, med 11. in 15. uro, vas vabimo na sprehod po ljubljanski promenadi, kot je bila nekoč.  

V soboto, 20. septembra, med 11. in 15. uro, vas vabimo na sprehod po ljubljanski promenadi, kot je bila nekoč.  

 

Od Prešernovega trga do Tivolskega gradu vas bodo pričakali številni ulični artisti, predstave za vse generacije, koncerti presenečenja, otroški kotiček, kulinarične stojnice in originalni ljubljanski tramvaj iz leta 1947, iz katerega bodo kulinarične dobrote postregli kuharskimi mojstri. Pripravili smo tudi razstavo naših oglasov in embalaže izdelkov iz preteklosti. Sprehod po ljubljanskih spominih, vam bo zagotovo segel v srce.

 

Ali ste vedeli …

 … da se je promenada začela razvijati v času po francoski revoluciji, ko se je način življenja v mestih postopoma spreminjal tudi zaradi sprehajanja prebivalcev po javnih mestnih parkih  in drevoredih? Tudi urbanistične preureditve evropskih mest v 19. stoletju so upoštevale to novost. Številna mesta so pridobila parke in drevorede, namenjene vsakodnevnemu ali nedeljskemu sprehajanju.

 

Promenada v Ljubljani je imela družbeni, še posebej družabni značaj, bila je priložnost za razkazovanje, spoznavanje, navezovanje stikov, pa tudi srečanja zaljubljencev… Na promenado so prihajali prav vsi, od dijakov, študentov, do zaposlenih in starejših. Po drugi svetovni vojni je živela še nekaj let, potem pa je nanjo ostal le še spomin.

 

Vljudno vabljeni, da se po promenadi nostalgije in kulinarike sprehodite v čim večjem številu!

 

Vsi članki