Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Alpsko mleko za pomoč žrtvam nasilja

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

10. februar 2015

Alpsko mleko za pomoč žrtvam nasilja

Zapisano pod Novice

Tudi letos smo se zavezali, da bomo 31 ustanov, ki pomagajo žrtvam nasilja, celo leto oskrbovali z Alpskim mlekom in jim skupaj namenili 27.000 litrov mleka.

Predstavniki materinskih domov, varnih hiš in sorodnih organizacij iz vse Slovenije ter predstavniki sekcije teh ustanov pri Socialni zbornici Slovenije so se danes mudili v Ljubljanskih mlekarnah. Obvezali smo se, da jih bomo tudi letos oskrbovali z Alpskim mlekom in tako nadaljevali več kot 10-letno tradicijo sodelovanja. Skozi celo leto jim bomo namenili 27 000 litrov mleka. 

V skoraj šestih desetletjih, kolikor poslujemo smo namreč z lokalnim okoljem stkali mnoge vezi in izostrili posluh za potrebe lokalne skupnosti. V Sloveniji po podatkih nevladnih organizacij različne oblike nasilja čuti kar 200 000 ljudi oz. je nasilje prisotno v vsaki peti družini. Z donacijami mleka si prizadevamo, da bi vsaj nekoliko pomagali večinoma ženskam in otrokom, žrtvam različnih oblik nasilja, da se s pomočjo teh ustanov odmaknejo iz svojega trpečega vsakdana.

Vsi članki