Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost 1000 litrov Alpskega mleka za družine v stiski

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

16. april 2014

1000 litrov Alpskega mleka za družine v stiski

Zapisano pod Novice

V okviru skupne akcije z Radiem Robin smo mleko predali novogoriškemu humanitarnemu društvu KID otrok otroku.

V okviru skupne humanitarne akcije z Radiem Robin smo novogoriškemu humanitarnemu društvu KID otrok otroku včeraj predali Alpsko mleko, namenjeno družinam z otroki, ki so se znašle v stiski.

Od sredine marca do sredine aprila je na radijskih valovih Radia Robin potekala humanitarna akcija Z litrom mleka do nasmeha. V tem času so ljudje na radio pošiljali fotografije ali video posnetke svojih nasmehov, jih posredovali preko telefonskega odzivnika ali jih objavili na Facebook strani Radia Robin. Cilj je bilo zbrati čim več nasmehov in za vsakega izmed njih smo Ljubljanske mlekarne podarile liter Alpskega mleka. Skupaj smo tako podarili kar 1000 litrov Alpskega mleka, ki smo ga včeraj, skupaj z direktorjem Radia Robin Tomažem Čopom predali humanitarnemu društvu KID otrok otroku iz Nove Gorice.

»Že nekaj časa opozarjamo dejstvo, da so stiske družin vse hujše in, da številnim primanjkuje denarja za osnovna živila, med katerimi je tudi mleko,« je ob prejemu mleka povedala predsednica društva Majda Smrekar. Tega se zavedamo tudi v mlekarnah saj »mesečno prejmemo več kot sto prošenj in pisem za pomoč, med katerimi je vse več žalostnih zgodb posameznikov in družin v stiski,« je ob predaji mleka dodala mag. Sara Wagner iz Ljubljanskih mlekarn. Zaradi vse večjega povpraševanja po pomoči, mleka zmanjkuje tudi na lokalnih humanitarnih organizacijah, ki delijo hrano. Zato so se včerajšnje donacije mleka v društvi KID otrok otroku posebno razveselili, saj bomo s tem vsi sodelujoči v akciji, nekaterim družinam vsaj za kratek čas omilili stisko. V društvu družinam v stiski sicer otrokom že vrsto let pomagajo z oblačili, obutvijo, posteljnino, šolskimi potrebščinami in drugo opremo.

 

Foto: Tomaž Povodnik

Vsi članki