Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Quark: ne le za rekreativce, tudi za aktivne v kuhinji

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

16. november 2016

besedilo in foto: Katja Avgustinčič

Quark: ne le za rekreativce, tudi za aktivne v kuhinji

Zapisano pod Kulinarika, recept, ego, quark

"Zakuhali" smo marelično tortico iz quarka.

Trije izdelki Ljubljanskih mlekarn in ena kuharica iz naše ekipe Trade marketinga: tako nastane preprosta marelična tortica iz quarka.

RECEPT

Piškotno dno:

  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 100 g masla Mu Cuisine

Nadev:

  • 600 g Ega quark z okusom marelice
  • 250 ml Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
  • 1 vrečka želatine

V mešalniku dobro zmeljemo piškote, jih pretresemo v posodo ter jih prelijemo z maslom, ki smo ga pred tem stopili. Vse skupaj dobro premešamo, da se zmleti piškoti navlažijo. Dno pekača namastimo z maslom in ga obložimo s pripravljeno zmesjo za piškotno dno ter postavimo v hladilnik.

Želatino namočimo v hladni vodi in pustimo stati 10 minut. Smetano čvrsto stepemo in jo dodamo quarku. Premešamo, da dobimo enakomerno maso. Ko želatina nabrekne, jo približno pol minute segrevamo v mikrovalovni pečici, da se stopi. Tekočo želatino nato zmešamo v zmes quarka in stepene smetane. Pripravljen nadev enakomerno razporedimo na piškotno podlago. Postavimo za vsaj štiri ure v hladilnik. Preden sladico ponudimo, jo po želji okrasimo.

Vsi članki