Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Mafini z jabolki in skuto

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

22. april 2015

Mafini z jabolki in skuto

Zapisano pod Kulinarika

Takšne mafine bi za vas spekli mojstri Mladinske kuharske rezprezentance Slovenije. 

Z vami delimo recept, plod znanja in kuharskih izkušenj mladih slovenskih kuharjev, članov Mladinske kuharske reprezentance Slovenije. Preizkusite skrivnosti recepta mojstrov nečesa, kar v osnovi zna vsak izmed nas.

Sestavine

  • 200 g kislih jabolk
  • 1 limona
  • 100 g moke
  • vrečka pecilnega praška
  • 100 g rozin
  • 250 g skute Mu Cuisine
  • 150 ml tekočega jogurta Mu
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 50 g masla Mu Cuisine

Priprava
Limonino lupinico nastrgamo, sadež ožamemo. Jabolko olupimo, narežemo na koščke in pokapamo z limoninim sokom.

Pekač za mafine namastimo in damo v zmrzovalnik. Pečico ogrejemo na 180 °C. Moko zmešamo s pecilnim praškom.

Skuto, jogurt, sladkor, jajca in mehko maslo dobro zmešamo z metlico. Zmešamo s suhimi sestavinami in dodamo jabolka. Nadevamo modelčke za mafine in pečemo 20 do 25 minut. Pečene mafine potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Vsi članki